torsdag 30. april 2009

Ikke fullt så annen verden

I dag går turen nok en gang ut til havet. Denne gangen med familien, og målet er Leka. Vi var der for ganske nøyaktig 11 måneder siden, og gleder oss veldig på å komme tilbake.





Ettersom det er tørke på håndarbeidsfronten, og ettersom PCen blir hjemme, skal jeg også la vær å ta med meg håndarbeid oppover. Kanskje mangelen på tilgang på diverse gjør at jeg får akutt lyst til å sette igang med noe når jeg er hjemme igjen.


Her i Trøndelag skinner sola, og det skal den visst gjøre noen dager til.
Ønsker dere alle en fantastisk helg!

mandag 27. april 2009

En annen verden

Et sted der nesten ute i havet kan man finne et paradis som renser sjelen for alt av denne verden. Ved å reise til Sør-Gjæslingan, kommer man til en annen verden for en stakket stund.






Gjennom Gjæslingans venner får man mulighet til å dra dit på dugnad et par ganger i året. Da er det full aktivitet, trivelige folk, og dans på lørdags kveld. Jeg tenker bildene får tale for seg selv, kan ikke forstyrre dem med mer prat.

onsdag 22. april 2009

Lut og kaldt vann

Ja det har den gått for lenge nå, bloggen min. Kan det skyldes full rulle, tro? Tenner som slås sund, tunger det bites hull i, familiebesøk i nabofylke, bursdagsselskap, møter, jobb etc?

Det skapes lite i huset om dagen, men tilfanget av stoff øker... Og så har jeg kjøpt meg nytt kamera, som nesten ikke er prøvd ut.

Men jeg får lest litt. Fremdeles er det Fay Weldon og jeg som er bestiser. Nå er det "Praxis" som ligger på nattbordet. Fay Weldon er ikke dum!

Og så må jeg bare fortelle, til helga bærer det ut til Sør-Gjæslingan!!! Dugnad og dans!

mandag 13. april 2009

Jaja, utrolig!

I går kveld satt jeg og bladde bakover i bloggen min. Flott dagbok å bla i! En annen ting som slår meg er bruken av uttrykkene "Jaja" og "utrolig". Bloggen skulle kanskje hatt det som navn? Sier det noe om et fattig språk, tro?

Før påske ble forresten PIF-lista mi fulltegnet. Jeg er så heldig at jeg skal få sende en glede til Cici, Lillis og Bravo. Jeg grugleder meg. Flotte, flinke damer alle tre! Så nå skal jeg tenke og gruble, og plutselig så dukker det opp noe i posten til dem...

Her er forresten noe av påskeproduksjonen...

søndag 12. april 2009

Så utrolig hyggelig!

Etter ei uke på hytta, i til dels vakkert vær, var det utrolig hyggelig å se at bloggen min har hatt omtrent 300 treff. Får meg til å reflektere litt over hva jeg blogger om. Men ettersom det er sen søndagskveld, er jeg ikke så veldig dypsindig av meg heller...

Vi har ei ganske lita hytte et stykke fra vei og andre hytter, uten vann og strøm. Her liker vi oss god, med fint turterreng og fiskemuligheter i rimelig nærhet. Ungene liker seg også godt her. Uka har gått veldig fort, vi har hatt det kjempefint. Med unger som er flinke til, og glade i, å gå på ski, kommer vi oss faktisk ut på en del fine turer også. Storebror har i mange år hatt en drøm om å komme opp på Grønlihøas høyeste topp (720 moh), og Påskeaften 2009 besteg vi toppen i strålende sol. Alle på egne ben (ski), med unntak av Olleditten, som fremdeles må finne seg i å sitte i pulken. Her er de flotte ungene avbildet på toppen, med litt forskjellig retning på bakgrunnen. Hhv. Storebror (13,5), Rockern (11,5), Sprellemann (8,5), Baluba (snart 6) og Olleditten (1,5).

søndag 5. april 2009

Den største syutfordringen

Vi er nå ferdige med sykurset hos Ketty. Det har vært utrolig bra, og jeg har lært vanvittig mye. Buksa var nesten ferdig, men ettersom min egne symaskin ble levert inn på reparasjon her om dagen, hadde jeg ikke maskin å sy med. Snille Ketty lånte ut en av sine, slik at de siste sømmene kunne gjøres. og her er resultatet. Jeg er mektig stolt, og Storebror har fått seg ny bukse! Advarsel: Bilderas!!







Kvikklunsj og appelsin -

og kanskje litt strikking og grillpølser også.
I dag drar vi på hytta. Håper på godt skiføre.
I mellomtiden kan dere titte på noen av disse driftige folkene, og deres herlige produkter:

For søtmunner: Bjørka

For deg med sans for stilige t-skjorter: TeeMonk

For deg som foretrekker barneklær i rene naturtekstiler: Lev Vel

Lokalprodusert lys og såpe: Lyspunktet



Bildet er skamløst lånt fra internettet...

lørdag 4. april 2009

Bryllupsdag igjen!

For omtrent to uker siden hadde vi 12 års bryllupsdag, og feiret med å rydde på mørkloftet. I dag har vi likså godt bryllupsdag igjen (lørdag før Palmesøndag), og har feiret med å rydde enda litt mer. Fruen i ekteskapet fikk i går et stort antall gule tulipaner og noen nøster Vamsegarn. Det siste er allerede i ferd med å forvandles til spennende kreasjoner...

Den lille Olleditten vår viser en stor interesse for dyr. Både i bøker og live. Hittil er det husets katt, Ronja, som har vært objekt for begeistringen, men Storebror er eier av to dverghamstre, og disse var i dag gjenstand for en viss skrekkblandet fryd. Morsomt.

Vi skulle egentlig vært på hytta nå, men mildt vær med store mengder nedbør de siste dagene har gjort at vi ikke kommer oss oppover. Forhåpentligvis blir det litt mindre vått på utsatte steder hvis værgudene står oss bi, slik at vi kommer oss oppover i løpet av noen dager. Tiden vil vise. Sender uansett de aller beste påskeønsker til dere alle!

onsdag 1. april 2009

Pay it forward

Jeg var så heldig og kom meg på Karmaens Pay it forward-liste! Det betyr at jeg får meg en glede fra henne. Hvis du ønsker å bli gledet av meg, så er reglene som følger:

1. Du skal ha egen blogg, så du også kan spre budskapet.
2. Du skal ha lysten til å glede andre.
3. Du skal sende dine egne 3 gaver avsted innen de neste 365 dagene.

De første 3 som skriver til meg på dette innlegget,
blir dem som innen ett år får tilsendt en gave fra meg!
Det eneste jeg ønsker at du skal gjøre for meg er at du gir det samme løfte i din egen blogg.

Og her er to luer og ett skjerf i svenskegarnet ferdig.