lørdag 26. februar 2011

One down - the rest to go...

Knappehull er ikke vanskelig i det heletatt! Hihi.
Vesten til bror er FERDIG!



Knappene, som festes på skinnsnor, ble påsydd i kveld. Nå er høyre pekefinger rimelig øm, ganske mye håndsøm på tampen her. Må la den hvile litt nå, før bunadsproduksjonen fortsetter.


I ryggen er det fingerflettede snorer som knyttes sammen for perfekt passform, disse holdes på plass av knappehullstinghemper - egentlig en lekker liten detalj.


Så nå er den ferdig!!!


(ok, den må dampes, og så er det noen tråkletråder som ikke er tatt ut - slike som er der for å sikre at fasongen holder seg under produksjon - tas ut når den dampes)

MEN VESTEN ER FERDIG!!!

fredag 25. februar 2011

UFO - ferdig


Her i huset ligger det en hel del uferdige prosjekter. Jeg har i mange år fabulert om å starte en bedrift hvor ideen er å gjøre ferdig uferdige prosjekter - men en slik bedrift vil få dårlig inntjening. Hvis man i tillegg legger til at man kan gjøre ferdig prosjekter for andre, så kan det jo være litt mer penger inn i det. Og hvis man også får med helsevesentet på tanken - altså at det er godt for folks (damers?) psykiske helbred å få noen til å gjøre ferdig det som ligger i skuffer og skap, ja så kanskje det er en liten mulighet der...

Men enn så lenge får jeg konsentrere meg om mine egne UFOer. Første ut er denne genseren i Lett Lopi, et restegarnsprosjekt som ble passende til Baluba (ok, litt stor).


Oppskrift i Nøstebarnboka, raglangenser str 12 år, strikket på pinner 3,5 og 4,5. Reinsdyrene er hentet fra Garnstudio (og blogget her). Snøkrystallen er egendesignet og sydd på med maskesting til slutt.


Genseren, som første gang viste seg i bloggen, uten å bli omtalt, i september, sto i stor fare for å bli en langtids-UFO, men UFO-konkuranssen på Visyr.no, med symaskin som hovedpremie, var inspirasjon nok til å bli ferdig.

Det andre prosjektet som ble ferdig i dag, er Mariushoodien til Storebror. Den har vært rimelig seig på oppløpssiden.


Strikket i Smart fra Sandnes, med oppskrift fra samme sted. Packman er hentet fra Dirty Embroderies - Naughty Knitting. Synes den ble rimelig kul jeg. Denne ble påbegynt i november.


Bøygen her var nok definitivt montering. Å klippe opp for ermehull og stolpe foran er noe jeg har gjort mye i tidligere tider, men kan ikke huske sist jeg gjorde det. Her var det derimot ingen vei utenom (om jeg da ikke ville strikke hele jakken frem og tilbake... Og DET ville jeg IKKE). I tillegg den helt nye opplevelsen av å sy i glidelås i strikketøy. Det gikk egentlig veldig greit. Lekte litt med tanken på å sy det i for maskin, men så rimelig kjapt at det ikke ble bra, så da var det håndsøm som var tingen, og altså ikke avskrekkende.


Nå er jeg selvfølgelig spent på hvor mye disse ikke-UFOene kommer til å bli brukt, da... Lett Lopi er jo et kløgarn... Hmm.

 Og dessverre så er jakken bare akkurat passe lang i ermene, og Storebror vokser mye for tiden... Kanskje blir det jeg som må få denne jakken snart?


Sånn - da var to av mine påmeldte plagg til UFO-konkuranssen ferdige i allefall.

torsdag 24. februar 2011

Vinterferien...

... kom så og forsvant. I allefall nesten. Bare en dag igjen nå, pluss helg. Startet ferien med bursdagsfeiring, og strikketøyet fra forrige innlegg ble ganske riktig til en staff-lue. En gave til jubilanten.


Ikke alle selskaper er like lett tilgjengelige, her er fem av familiens medlemmer på vei til feiring...


Baluba hadde også laget gave, en liten veske som er sydd helt selv, her er det mulig å putte litt forskjellig nedi, og et fint syprosjekt for ferske sydamer.


Etter en natt i hjemmets lune rede, litt pakking og div, var det klart for hyttetur. Vi har, med skam å melde, ikke vært på hytta på et halvt år!!! Veldig godt å komme tilbake. Fint vinterferievær i Trøndelag, ok, litt vel sur vind da, men fint for skiturer som ikke krevde at man satte seg ned for matpause. Vi tok en runde og utforsket de to stedene det er mulig å komme over elva (fordi det ikke er for bratt ned til den) ovafor og nedafor hytta vår. Her er mor og fire barn avbildet med Grønlihøa i bakgrunnen, det er på toppen av den vi liker å legge minst en tur per vinter.


Hytta vår ligger langt unna det meste, noe jeg poengterte i påska i fjor. denne skituren gikk til nabohytta, i allefall den eneste hytta vi ser fra hytta vår, ikke så langt i luftlinje, men litt opp og ned, og over denne elva da, for å komme seg dit. Dette bildet er tatt fra nabohytta, mot hytta vår, med 4x zoom. Med godvilje gan gammelhytta skimtes ca midt i bildet, og hytta vår ligger like bak denne. Vi har forresten i flere år tenkt på å sette opp et anneks der gammelhytta står, da denne er beyond repair. Vi får se hvordan det går med de planene, da det for øyeblikket er i ferd med å utvikle seg andre planer i hodene våre.


Vi fikk hyggelig besøk fra morfar en av dagene også, han tok seg en fotorunde, og dokumenterte, ved hjelp av Olleditten og Baluba, hvor mye snø det lå på taket av den omtalte gammelhytta. Som dere ser, rimelig slitent byggverk dette, og sommers tid er det enda mer tydelig...


Mor sjøl har bedrevet litt håndarbeid disse dagene, det første til å bli avbildet er et par tøfler, fort gjort, uten oppskrift, av rester av Lett Lopi. Planen var å strikke noen tøfler til toving, men det får bli neste forsøk... Blir sikkert gode disse også.


Som sagt, vinterferien er på hell. I morgen er det hjemmedag, bunadsplaner for dagen, blant annet. Lørdag er det bunadskurs og søndag kan det se ut som blir den dagen vi skal lufte slalomskiene.

onsdag 16. februar 2011

Innkjøp

I dag har jeg handlet litt garn, to nøster Sterk, fra Du Store Alpakka, og et nøste Plumet fra Sesia (importert(?) av Rauma). Dette er ikke brudd på nyttårsforsett, da jeg har solgt et par vesker i år, så det så! (Har forresten noen flere vesker til salgs på Epla ;)

Garnet har et helt spesielt mål, og målet er i ferd med å nås. Noen vil vel allerede se hva dette skal bli.


Unni STRAND, også på Epla, lager herlige t-skjorter, bærenett og mye annet snacks i økologiske stoffer, og trykker selv på disse produktene. Kunne rett og slett ikke motstå fristelsen, og kjøpte meg en slik t-skjorte i morsdagsgave fra resten av familien min. Nå får endelig elevene mine vite hvem de har med å gjøre. Fantastisk service hos Strand, forresten!


To dager igjen til vinterferie nå... Ok, ikke dårlig arbeidsmoral å telle ned, er det? Tror både jeg og elever har godt av å puste litt.

tirsdag 15. februar 2011

Jeg er da her...

Hm, lenge siden sist blogginnlegg nå. Vel, jeg er her, og det skjer forskjellig. Det strikkes litt for tiden. Mariushoodien mangler bare glidelås nå - må vel kjøpes, sikkert. Et annet langgtidsprosjekt er denne genseren i Lett Lopi. Strikker etter oppskrift fra Nøstebarnboka, og med innlagte reinsdyr fra Garnstudio. Kjenner forresten at jeg har litt lyst på den genseren som disse er hentet fra... Målet er å få ferdig denne også til 27. februar, slik at den kan bli med på UFO-konkurransen på visyr.no. Spent på hvordan den blir til slutt.


Nesten alltid når jeg skal overføre bilder til PCen min, dukker det opp et bilde eller flere som ligner på dette. Olleditten elsker å ta bilde av seg selv når hun finner kameraet. Søt da, lurer på hva hun har spist her.


Jeg har forresten en lang 4H-karriere bak meg fra unge år, og nå har jeg vært klubbrådgiver i klubben vår i 2 år. Synes 4H er en fantastisk organisasjon, en organisasjon på ungdommenes prinsipper, hvor de får lære om prosjektarbeid og ikke minst organisasjonsarbeid. Ungdommene selv planlegger og gjennomfører ulike arrangementer i løpet av et år, ut fra hva de selv har lyst til. I tillegg får de tilbud om en rekke kurs og ikke minst 4H-leirer. Her i huset er de tre eldste med. I løpet av vinteren har det blant annet vært arrangert volleyballtrening annenhver søndag, et populært tiltak. Et av målene var årets Nattkøpp - så vidt jeg vet er det første gang vår klubb deltar. Resultatet ble en hederlig 9.-plass av 35 lag.

Nattkøpp starter ni om kvelden, og finalen spilles ca ni påfølgende morgen, dette bildet av Sprellemann er tatt en eller annen gang i løpet av natta, hun ser en smule trøtt ut... Ryktene vil ha det til at det er ønske om å fortsette med volleyballtreningene fremover også. Rockern har forresten valgt Volleyball - aktivitetsledrer som 4H-prosjekt i år, og meldt seg på et kurs for å lære mer om dette på årets storkurs i mars. Og Storebror har krysset av for idrettslinje med volleyball på et av alternativene på søknad til vgs...


Mor, ja, mor i huset, hun har tre dager igjen på jobb nå, så er det vinterferie. Kjenner at det skal bli helt greit!

søndag 6. februar 2011

Søndag - snart helg.

Hihi. jepp, ukene går grusomt kjapt unna! Bare to arbeidsuker igjen til vinterferie nå. Litt sliten her jeg sitter, med en høyrearm som er forslått og sliten på alle tenkelige vis, inkl. en utrolig stiv tommeltott. Jepp, gammel dame (meg) spiller håndballkamp på tre av fire dager - det må jo gå galt. Noen her i huset mener at når tommelen stivner når den ikke er i bruk, så er det et tegn på at den egentlig vil ha ro... Men hvordan går det med strikking og sånn da? Får sitte og sose rundt på internett i stedet da.

Kan bruke denne sosingen til å trekke frem noen damer som er spesielt inspirerende:

Skrekk & Gru-bloggen er et fantastisk sted. Her finnes herlige sprelske unike kreasjoner. Akkurat nå er det et lotteri på gang der også.

Lise har jeg begynt å nevne noen ganger nå, men hun kan ikke nevnes for ofte. Her finnes blant annet fremgangsmåter for diverse sømprosjekter.

I dag ble jeg oppmerksom på Nøstebloggen. Grunnen til at jeg allerede nå vil anbefale den, er at denne mnd så er det fokus på gjenbruk og lapping av ulltøy her. Det liker jeg.

Gunvor R Illustrasjon er en blogg full av nerding og kreativitet, en fantastisk herlig humor. Her får jeg påfyll og latter, gitt!.

Gjenbruksdesignet til Shamu er også en herlig inspirasjonskilde. Utrolig lekent og morsomt både til små og litt større.

Fru Jansen syr i nydelige fargekombinasjoner, og har et syrom jeg har våte drømmer om. I tillegg er hun årsaken til at jeg så smått har begynt å ønske meg broderimaskin...

Så det jeg ønsker meg er mer tid, mer energi, en tommel som funker og en bitte liten broderimaskin ;) Og Kjære har sagt at hvis vi begynner å se bakveggene i hyllene hvor stoffene mine ligger, så skal vi alltids greie å få tak i mere stoff. (HAHAHAHAHA)

Ønsker dere alle en finfin uke.

tirsdag 1. februar 2011

Tirsdag - snart helg


To ganger i uka er jeg å finne i en idrettshall, iført arvede sko fra Storebror, et par knebeskyttere, treningstøy av alt fra eldre til nyere årgang, en ball og en drikkeflaske. Håndballtrening. Det er så morsomt, herlighet, at ikke flere er med!!!

Det man mangler på talent og kondisjon tas igjen på sjarm og humør - hihi. innimellom er det sannelig kamper også, vi taper så det synger, men er like blid. Fra og med torsdag til og med neste søndag skal vi faktisk spille 5(!) kamper! Skal nok kjenne det, ja.


Pakke i posten i dag, en superflott jenteveske fra Lise. Den blir gjemt litt en stund her, og gis til en av husets litt mindre damer ved en passende anledning. Tusen takk, Lise, den var råstilig!!


Nå er det muligens sånn at det er på tide å legge seg. I morgen er en ny dag på jobb, tema da er skadevirkninger av radioaktiv stråling. Det er sannelig forskjellig en naturfaglærer skal kunne noe om. Men ganske kult, da.