lørdag 6. februar 2010

Alvor

Her er det mye som skjer for tiden... Og bare for å fylle på litt, så tar vi en tur på legevakt og sykehus... I går var det Sprellemann som bedrev litt uregelmentert skihopping. Og slik ser man ut når man sitter på sykehuset og nettopp har fått beskjed om at kragebeinet er brukket. Pasienten tar det fint, og er i dag på treff for aspiranter i en del skolekorps.

Alvoret med prosjekt Tjueti begynner nå å bli synlig. Ute på gårdsplassen, behendig plassert slik at det er vanskelig å snu biler her, har det kommet to hauger. Dette skal sørge for det ene og det andre, isolasjon blant annet. Så i tillegg til å sørge for bedre plass, er prosjektet et enøk-tiltak også.Som sagt er huset vårt ikke helt nytt. Prosjektet betyr at vi også må fikse på strømforsyningen. Utvendig har vi en boks, den må åpnes og strømmen skal komme inn i huset på et nytt sted. Under denne glavamatta er det en vifte som står på, slik at elektrikere får gjort det de skal over helga.

For tiden kommer strømmen inn i huset vårt på mørkloftet. Det første den møterr er denne boksen. Kan det være en hovedsikring, tro? Den er i allefall ikke helt up-to date, og burde nok vært byttet tidligere. Den er heldigvis sjekket av elektrikere med jevne mellomrom, så den er safe, altså.

Ut fra boksen kommer en ledning. Denne er av like god, gammel årgang. Poenget er at ingen snekker vil begynne å rive denne boden før ledningen er borte - og det kan man kanskje forstå. Strømmen skal ikke lenger komme inn på mørkloftet.

Den skal komme inn på loftet, i sikringsboksen. I midten på dette bildet ser dere den gamle ledningen som kommer fra mørkloftet, i tillegg har den nye, som skal komme fra boksen på utsiden, kommet inn i huset nå.

Så det er alvor, ja. Prosjekt Tjueti er definitivt igang!

Er du derimot halvt sibirsk skogkatt, ca 6 mnd og heter Max Elvis, kan du la være å bry deg om alvoret, og du kan f.eks sove slik noen timer...