søndag 13. mars 2011

Hønesesong

Selv om man er med på en aldri så liten marsutfordring, er det vel lov å få garn? Vel, fikk noen nøster finullgarn fra Kjære her om dagen, med formål å lage noe vår/påskete etter inspirasjon fra Arne og Carlos. (Mønsterheftet hadde ikke kommet i butikken enda). Men så hadde det seg sånn da, at proskjetet vinhøne dukket opp i praten på jobb her om dagen. Og med litt kikking i allerede eksisterende lager, så fantes det jo massevis av hønegarn der.

Så her er hun. Nyhøna mi. Måtte borti det nye nøstet med hvitt for siste bit av hodet, men resten er rett og slett restegarn.

Knappene er også fra eget lager. Det eneste som mangler nå er vin, der er eget lager tomt. I allefall når det kommer til trelitersposer. Høna er strikket uten oppskrift, men med noen sporadiske hint om antall masker og felling...


Egentlig så er jeg veldig fornøyd! To runder i vaskemaskina på 40 grader måtte til, men nå er vaskemaskina virkelig ikke helt god for tiden, den synger nok på aller siste verset. Det er vel en naturlov at det meste av hvitevarer skal byttes samtidig?

Og så til forrige resteprosjekt, tøflene av Lett Lopi. Olleditten fikk firkanttøflene. Ikke lett å få tatt bilder av 3,5-års føtter...


Og Baluba fikk (ville ha) verdens styggeste tøffelpar. Strikket på lykke og fromme. Brukte opp siste rester til å hekle et par runder i åpningen, sy på hjerter og sy inn litt forsterkninger under. Om ikke annet så får de holde et par føtter varme en stund.


Nå er det like før sengetid. Helga har nok en gang vært innholdsrik, ønsker meg en roooolig helg! Ha ei flott uke alle sammen.