lørdag 11. juni 2011

Plussgrader

i Trøndelag. Slikt kan man like. Da blir det gjort en del ute også. (synd for bunaden og andre prosjekter...) Nyinnkjøpte blomster er omplassert for anledningen.


Og anledningen? Joda, det har seg sånn at vi har en platt ute her, med partytelt (ok, paviljong da). Den har vi hatt i ti år, tror jeg. Og denne platten har blitt behandlet med plattbehandlingsgreier maks to ganger på disse ti årene. Nå har den blitt vasket med kraftvask både en og to ganger de siste ukene, og på bildet er den klar for beising.


Den har så blitt beiset med terrassegrå terassebeis. Og ettersom det visstnok regner hunder og katter lengre sør i fylket, har hele greie nå fått presenning over seg.

Om en måneds tid er det tolv år siden vi flyttet hit, guttene var da soon-to-be to og fire år, så morfar fikk laget en gigantisk sandkasse. Det som må skje med sandkasser uten bunn, er at det begynner å vokse saker i dem. Sandkassen har vært mer eller mindre i bruk disse tolv årene, men nå var den tydelig preget av forsømmelse. Noen timinutter, et par karer og en spade fikk snudd opp-ned på sanda, og kassen er igjen perfekt for Olleditten!


I kjelleren lå kubbspillet, ikke helt forsvarlig lagret, så det trengte en vask, den jobben tok Olleditten og Sprellemann seg av. Nå trenger vi bare at noen plutselig planerer litt her, så vi får en anstendig kubb-bane.


Lammene har visst ikke fått noe navn enda. Eller, de har visst mange ulike navn, alt etter hvem man spør. Men nå har de flyttet fra fjøset og ut i innhegningen sin. Der er hønsehuset omgjort til lammeskjul, og funker fint til det. Selskapssyke krabater dette, og uansett på morgene folk måtte bevege seg utendørs (f.eks om noen skal avgårde fem for å rekke et fly), så er de klar for sosialt liv, slik at de som sover innendørs ikke får sove i fred lengre... Begge to har nå begynt å spise gress, litt usikker på om de drikker av vannet de har fått. Fremdeles er det nok melk som er hovednæringskilde. Ganske interessant prosjekt denne matinga. De spiser visst uten å puste. En halv liter og vel så det, går ned på høygir, og etterpå er de helt utmattede.


Været skal visst forbli bra i morgen også. Og vi hadde satset på mandag i tillegg, da har Baluba invitert til barneselskap, for feiring av 8-årsdagen som var for noen uker siden. Hadde vært fint om selskapet kunne vært ute, men yr.no har visst ikke tenkt det. Jaja, vi får vente og se.

Forrige søndag var det kanodag med 4H, idrettslaget, historielaget og bygdekvinnelaget. Flotters vær da også. Jeg måtte dessverre melde pass, det var den dag halsen og slikt virkelig ga seg over for min del, og siden da (og litt før - husker øyekatarren?) har halsen ikke spilt på lag med meg, og øyekatarren har byttet over til det andre øyet. Men nå tror jeg virkelig det går rette veien! Resten av familien var på kanopadling ned Ogna, da. Her representert ved Olleditten og Baluba.


Nå har jeg brukt litt tid på å skrive dette innlegget, og fremdeles har ikke regnet kommet hit. Kanskje det holder seg unna?