lørdag 15. oktober 2011

Lørdagstur og WIP3

Ble etter hvert fint vær i dag også, så da tok vi oss en tur ut, og fant traktkantarellene vi hadde behov for. Vi fant noe så sinnsykt mye traktkantareller, forresten, men kunne jo ikke plukke alt. Trenger folk som vil bli med å plukke! Fant massevis av kantarell også, det aller meste var utgått på dato, da, men det betyr nok at det kan bli sopp på oss neste år også, ettersom det aller meste ble funnet på et "nytt" sted. Denne får være dagens sopprepresentant. Pakke i posten til den som kan si meg hva slags sopp dette er.


Vi gikk bakveien opp til Kjøråsvåttån. Her er det trimkasse med bok hvor navnet skal signeres. Oleditten driver og forfatter et eller annet her.


Høyt henger de, men blide er de, mes Stod i bakgrunnen.


Og Steinkjer i en annen retning. Synes forresten at slike panoramabilder blir så mye mørkere enn RL, kan det bøtes på mes ISO-innstilling? Og må jeg i såfall holde kameraet stødig lengre? Har en del å lære på fotofronten, altså!


Vi hadde en fin tur i dag også, nå driver kokken og lager traktkantarellsuppe etter følgende oppskrift, beregnet på fire personer:

1 sjalottløk
2 ss smør
1 l friske traktkantareller eller 4 dl forvellede/dypfryste
4 ss hvetemel
1 l kjøttkraft
ca 1 ss tomatpure
ca 2 ss roquefort-ost (eller snøfrisk)
rosmarin
1-2 ss friskpresset sitronsaft
1 dl kremfløte
pepper
hakket persille

Finhakk løken og fres den blank i smøret
Rens soppen og tilsett den. La den frese med et par minutter. Dryss på melet, rør om og spe med kraften. Smak til med tomatpure, ost og rosmarin. La suppen koke i ca 10 minutter. Rør inn fløten og smalk til med sitronsaft og pepper. La suppen koke i 5 minutter. Dryss persille og server brød til.
Tørket sopp kan også brukes, ca 1 dl. Bløt den i vann i 2-3 timer og bruk bløtevannet i suppen.

Så WIP nr tre. En kjole/tunika til meg selv. Litt usikker på om den i det heletatt har vært avbildet i bloggen? Vel, det som gjenstår er å strikke bølgekant nederst og sy i ermer. Som du kanskje ser er det tett i tett med masker på denne bølgekanten, skal være ca 700... Så det tar litt tid og tålmodighet å strikke opp dem.

 
Men nå: Suppe!