mandag 10. august 2009

2 år og Tyrkia

Vel hjemme etter herlige dager i Side, Tyrkia. Vi har virkelig kost oss, og funnet ut at charterferie for oss er utmerket. En hel uke uten at vi trenger å tenke på noe som helst. Vi har ikke fått med oss noe som har skjedd i verden, og har nesten ikke trengt å forholde oss til klokka (kun da undertegnede skulle være med buss på tyrkisk spa, hamam, og den dagen vi tok buss til et badeland). Med hverdager og feriedager som preges av en aktiv familie, var dette akkurat hva vi trengte.


Været var upåklagelig, generelt skitvarmt. Vi fikk badet og badet og badet. Olleditten lot seg ikke påvirke av temperaturen, og var i hundre hele oppholdet. En skikkelig liten badeengel. Nede ved havna en på kveldstur måtte vi bare snu, frøken O var sint som en veps for at hun ikke fikk bade der.


Baluba og Sprellemann brukte en times tid hver hos frisør, og kom tilbake med fletter. Sprellemanns hår er muligens noe av verdens glatteste, så flettene sklir rimelig raskt ut. En ny runde med ca en halv time i frisørstolen fikk reparert en del, men de er nok snart en saga blott. Baluba har såpass kort hår at de nok ikke varer lenge for hennes del heller.
Store gutter er kjekke å ha med seg på charterferie, og sannelig liker de ikke å bade de også. Storebror trives som en fisk i vann.


Rockern synes det er viktig å ta seg best mulig ut, så noen fine bilder måtte vi prøve å få til. Kjekk kar med litt i overkant mye hårvoks. Heldigvis fikk vi overbevist han om at han burde klippe seg etter at dette bildet ble tatt, så nå vises ansiktet hans også.


Vi hadde egentlig ikke noen planer om å handle noe særlig på turen, men det viser seg at Side (og sikkert resten av Tyrkia også) er full av klesbutikker for turistene. Så det ble med en del skoleklær hjem, og litt annet stæsj. Jaja. Klær trenger man jo. Vi ble flinke på "normal price", "special price", "very, very nice price" og "final price". Kniiis. Her et bilde fra "Norske venner" - hihi, eller Rema 1000, om du vil.

På fredag ble den lille Olleditten vår to år. Litt forlegen da vi sang bursdagssang, men veldig glad for gaver og for hopping i sofan.

Ettersom Storebrors fjortenårsdag gikk med til reising, først biltur til Gardermoen, så fly til Antalya og etterpå buss til Side, så ble den ganske dårlig feiret. Men på restaurant dagen etterpå ble det i allefall god mat og drink med stjerneskudd i.

Håndarbeid? Hmm.. Hadde med litt garn og litt planer, men det ble veldig lite gjort...