torsdag 24. februar 2011

Vinterferien...

... kom så og forsvant. I allefall nesten. Bare en dag igjen nå, pluss helg. Startet ferien med bursdagsfeiring, og strikketøyet fra forrige innlegg ble ganske riktig til en staff-lue. En gave til jubilanten.


Ikke alle selskaper er like lett tilgjengelige, her er fem av familiens medlemmer på vei til feiring...


Baluba hadde også laget gave, en liten veske som er sydd helt selv, her er det mulig å putte litt forskjellig nedi, og et fint syprosjekt for ferske sydamer.


Etter en natt i hjemmets lune rede, litt pakking og div, var det klart for hyttetur. Vi har, med skam å melde, ikke vært på hytta på et halvt år!!! Veldig godt å komme tilbake. Fint vinterferievær i Trøndelag, ok, litt vel sur vind da, men fint for skiturer som ikke krevde at man satte seg ned for matpause. Vi tok en runde og utforsket de to stedene det er mulig å komme over elva (fordi det ikke er for bratt ned til den) ovafor og nedafor hytta vår. Her er mor og fire barn avbildet med Grønlihøa i bakgrunnen, det er på toppen av den vi liker å legge minst en tur per vinter.


Hytta vår ligger langt unna det meste, noe jeg poengterte i påska i fjor. denne skituren gikk til nabohytta, i allefall den eneste hytta vi ser fra hytta vår, ikke så langt i luftlinje, men litt opp og ned, og over denne elva da, for å komme seg dit. Dette bildet er tatt fra nabohytta, mot hytta vår, med 4x zoom. Med godvilje gan gammelhytta skimtes ca midt i bildet, og hytta vår ligger like bak denne. Vi har forresten i flere år tenkt på å sette opp et anneks der gammelhytta står, da denne er beyond repair. Vi får se hvordan det går med de planene, da det for øyeblikket er i ferd med å utvikle seg andre planer i hodene våre.


Vi fikk hyggelig besøk fra morfar en av dagene også, han tok seg en fotorunde, og dokumenterte, ved hjelp av Olleditten og Baluba, hvor mye snø det lå på taket av den omtalte gammelhytta. Som dere ser, rimelig slitent byggverk dette, og sommers tid er det enda mer tydelig...


Mor sjøl har bedrevet litt håndarbeid disse dagene, det første til å bli avbildet er et par tøfler, fort gjort, uten oppskrift, av rester av Lett Lopi. Planen var å strikke noen tøfler til toving, men det får bli neste forsøk... Blir sikkert gode disse også.


Som sagt, vinterferien er på hell. I morgen er det hjemmedag, bunadsplaner for dagen, blant annet. Lørdag er det bunadskurs og søndag kan det se ut som blir den dagen vi skal lufte slalomskiene.