tirsdag 6. september 2011

Kom deg ut dagen

ble arrangert landet over nå på søndag. Vi deltok ikke på noe arrangement, men hadde en kom deg ut helg - på hytta.

Oppdaga "plutselig" denne furua. Det kan se ut til at den har stått her lengre enn jeg har frekventert området, så mulig jeg ikke har sett så godt etter gamle, svære, furuer tidligere? Til mitt forsvar må det sis at den ikke akkurat står rett ved stier vi vanligvis går, da.


Bare man kommer seg opp kan det være en perfekt klatrefuru, tror jeg. Eller hengefuru, selv om den nederste greina noe er litt for tykk til å få skikkelig tak i. Fikk akkurat knipsa Baluba før hun ramla ned.


Fisketur hører med på fjelltur. Guttene var avgårde og satte garn på fredag kveld, og tok det opp, med 14 ørreter i, på lørdag morgen, så de ble ikke med på fisketur. Olleditten derimot, hun er på tur med stor iver. og tar på seg det merkeligste gliset når hun skal fotograferes.


Innendørs er det mye tegneserielesing, kortspilling og andre typer spill. Samme gliset her også. Her er det sjakk med begge lagene på en banehalvdel som testes ut, funker fint!


Hytta ble utvidet fra 25 kvadratmeter til ca 40 kvadratmeter for åtte år siden, pluss en hems. Hemsen er nå i ferd med å få seg et par-tre strøk maling, blant annet for å bli lysere. Innerst så beholdes tømmerveggen, som var yttervegg i ca 20 år, grå og noe værbitt, så malinga, som Storebror her er i ferd med å ha på over strøket med grunning, er lys lysegråblå.


August og september har vært full av kantareller. Vanskelig å si noe om mengde på kantareller, men renset og oppdelt ble det ca 12 liter, samt et par liter ferdig renset piggsopp. Altså i helga. Jeg liker utrolig godt å gå på kantarelljakt, kunne jeg virkelig gjort i timesvis!


Skjønner også godt hvordan folkeeventyr ble inspirert av former i naturen. Jeg og Baluba fant denne kjerringa på vei hjem fra fiske-/sopptur. Kan levende se for meg at hun har stått fast med nesa i stubben og akkurat kommet seg løs.


På hytta er undertegnede fritatt fra å dele ut når det spilles kort. Det skyldes at jeg stort sett sitter og strikker, eller hekler, på et eller annet. I helga var det babette blanket som skulle til pers. Fikk heklet ferdig de siste lappene på lørdag, men da jeg skulle legge utover alle lappene på søndag, for å begynne montering, viste det seg at jeg manglet tre lapper. Og jeg som nesten hadde brukt opp alle de ni nøstene med tynn alpakka som var innkjøpt til formålet. Heldigvis var det de nest minste lappene det manglet tre av, så inkludert litt lån av garnet som ble innkjøpt for å hekle sammen teppet, fikk jeg sannelig lurt det til!

Her er teppet, eller det som skal bli teppe, lagt pent og pyntelig utover. Gjenstår "kun" sammenhekling av alle lappene for å få en litt mer teppeaktig følelse nå.


Og ellers? Tiden flyr! Hørt den før? Trondheim igjen i morgen.