lørdag 20. februar 2010

Hull i taket

Som tiden flyr, og ikke bruker jeg den på å kjede meg heller. Det siste halvannet døgnet har jeg brukt på å være syk da, minst like syk som en mann. Omgangen! Det er vondt det! Nå har magen tatt seg sammen, men det mangler en del næring i kroppen gitt. Skulle vært på bunadskurs i dag, men det ble uaktuelt, kan heldigvis dra i morgen!

Med prosjekt Tjueti har det skjedd saker. På Sprellemanns gamle rom har det kommet et digert hull i taket. Bildet gir også et visst inntrykk av at vi har med et gammelt hus å gjøre! Isolasjonen ligger over hullet fordi det er null isolasjon i etasjen over, og vi vil ikke ha spregkulda inn i resten av huset... Ett bjelkelag i taket/gulvet er det opprinnelige, isolert med kutterspon. Det andre laget ble lagt inn for ca 20 år siden, da var dette mitt rom, og taket ble senket her (jepp, av en eller annen grunn er det høyere under taket i 2. enn i 1. etasje...) Da ble det også lagt glava her.

Hullet kom på torsdag, i går, fredag, ble det satt opp en arbeidstrapp her. Her skal det etterhvert komme en ny trapp, det skal bli skikkelig spennende.

Som sagt, så finnes det ikke isolasjon i taket/på mørkloftet, det må det jo gjøres noe med. Her har snekkerene begynt å lekte ned for luftesone, innenfor disse lektene kommer det kanskje asfaltplater (i allefall ligger det masse aspaltplater ute på gårdsplassen), så kommer et lag med isolasjon, før innertaket.

Må bare innrømme at jeg synes dette er skikkelig spennende!

Og ellers: Vinterferie nå - litt vanskelig å la det synke inn, ettersom siste dag før ferien bare forsvant i do, liksom... Må tenke litt på hvordan ferien skal brukes, slik at det både gir rom for avslapping, påfyll av ny energi, men også retting av rapporter, prøver og innleveringer... Skal også bruke ferien på å få sendt noen pakker hit og dit i Norges land...