lørdag 3. april 2010

Earth Week

Selvfølgelig var det lysslukking her på Earth Hour, men det var bare forsmak på reduksjon i strømforbruk herifra for den påfølgende uke, for dagen etter dro vi på hytta, og da var det rimelig mørkt her, frem til i dag. Ok, så var mureren innom og ordnet opp pipene på loftet, og slekt av ulikt slag har vært innom og matet katter og kaniner. Apropos det, familiens nest eldste kjæledegge, Langøre (6), døde like etter at vi hadde reist. Men nå har han fått en verdig begravelse, til og med kirkeklokkene slo da han ble stedt til de evige gulrotmarker. Et langt og godt liv, hadde han.

På tur har mor fått seg nye lange strømper, strikket i Austerman Step 6 på pinner nr 4. Etter å ha gått amok på strømpestrikkefronten for noen år siden (før jeg begynte å blogge...), har strømpestrikk bydd meg imot. Men nå var jeg klar igjen - og pinner nr 4 er jo fint! Synes forresten ikke strømpene ble så tykke som jeg mistenkte!
På fjellet har vi hatt varierende vær, og en del besøk, selv om hytta vår ligger "In the middle of nowhere", trodde vi... Ok, i påsketidene ser vi forresten en del folk passere, gjerne på tur inn til Råtjønna. Her er mor og to gutter i forgrunnen, og to jenter i bakgrunnen, i ferd med å sjekke fiskehull før turen i går gikk videre inn til Verdalstjønna. Der møtte vi en familie, og på tur derifra gikk vi om hytta deres, og fant virkelig en hytte "in the middle of nowhere"! Vi er en av tre mulige nærmeste naboer - fem km unna, ca...En hytte plassert langt unna folk, gjør at man kommer på forskjellig å holde på med. En av Sprellemanns favorittaktiviteter er snøbading. Her er det Baluba som er tatt med ut på en innføring i ovennevnte aktivitet (Sprellemann er allerede på tur inn etter en rulle)...
Garnet som ble handlet inn før påske vår forresten med oppover. I tillegg til mors nye strømper er det altså full produksjon av martnasgevinster. Her er det et strømpegarn, som sammen med merinoull, skal bli til lue. Frykter at den blir litt tung, men time will show!
Så tilbake til Earth Week. Hytta vår er av det veldig enkle slaget, uten strøm og uten vann. Det er en tømmerhytte satt opp på billigste måte for ca 30 år siden. Her trives vi som plommen i egget, hele gjengen, til og med de som må ta oppvasken ;-)
Her er det forøvrig Baluba som leser familie quiz, mens hun spiller Disney-Monopol med sin far og Sprellemann.
Olleditten er forresten en ivrig kortspiller. Her er hun nok i ferd med å slå pappan sin i favorittspillet sitt, som ikke har noe navn...
Nå er vi nede i bygda igjen. Ryktene vil ha det til at det blir sol i morgen, så da kan det kanskje bli en skitur til? Storebror må forresten på gudstjeneste - må samle opp til konfirmasjonen.