søndag 8. mai 2011

Skiføre, gitt

Endelig ble det tid til en helg på hytta! Den vi har, på fjellet. På tur oppover ble pappan nestn hånet, fordi han hadde med ski. Altså i bilen. Det kom så langt at Kjære nesten tvilte selv, på om det var skiføre eller ikke. Men da vi måtte sette igjen bilen 1 km før parkeringsplassen pga min. en halv meter snø på veien, så ble alle stille, og spente på seg skiene. Turen oppover ble da på ca 4 km. Noen steder måtte skiene bæres, men overraskende liten del av turen!


Olleditten satt i pulken på vei oppover, og var veldig klar for  å ut på ski da vi kom frem. Her har hun akkurat oppdaget en klassins skade - sålen har løsnet litt...Vel, som nevnt før helga, hytta har mørker, grove, tømmervegger. Vinduene har lakkert listverk, etc etc. Dette er sofahjørnet, og temaet er varianter over grånet/gulnet treverk.


Samme tema her, ved kjøkkenbordet/benken...


Og så, ettet å ha bladd i hytteblader, og sett på hyttebilder på nett i lengre tid, plutselig skjønte vi det. Karmene må malse hvite! At vi ikke har tenkt på det før??? Her har karmene fått to strøk (et strøk grunning og et strøk med fargen "bomull". Selve vinduene har bare fått grunning her. Og sprossene (eller heter det ikke det når det er småvinduer?) er inni vinduene, og blir ikke malt før ved neste anledning.


I tillegg til maling har vi støvlagt hele hytta. Gikk skikkelig grundig til verks med sandpapir nr 120 og 180 og pusset tømmer. Rockern mente det var så glatt av vi kunne dra tunga på det uten fare for å få flis... Tror ikke det var noen som prøvde det. Mye sol gjennom vinduet her gjør at nymalte karmer ikke vises. Nå er vi litt usikre på hav vi gjør videre med veggen (foruten å pusse resten av den), men tror det kan bli en form for interiørbeis. Må bare bruke litt tid på å bestemme oss for farge.


Den nye delen av hytta har en hems, her er det guttene som sover for tiden. Den ene endeveggen her er det som var yttervegg på hytta før, altså en mørk grå, ubehandlet tømmervegg. Den ble pusset av guttene (mulig de skal få pusse litt mer senere, denne består nok ikke tungetesten). Men planen er å male panelet her, i en passe lys gråblå farge, som passer til endeveggen. Ka dåkk tru?


Strålende vær på fjellet i helga, vi har vært mye ute (mange pauser i jobbinga!) Finfin skitur hjemover igjen, Olleditten gikk ikke så veldig langt før pappa og pulken ble redningen, men måtte ut av pulken hver gang den ble dratt over barflekker.

Hadde en strålende helg på hytta, skal se om vi ikke kommer oss oppover snart igjen! Nå er det en skikkelig arbeidsuke som venter, trenger oversendt alt som finnes av rettekrefter!

Og når det gjelder hytta - vi har mange planer videre!