torsdag 12. mai 2011

Vårens vakreste eventyr

Jeg har vokst opp med fjøs med sau i. Vårens vakreste eventyr var når disse små lammenøstene, som så dagens lys rundt påsketider, begynte å stikke nesa ut fjøsdøra, og hoppe rundt på plena. Her har det vært sauetomt i i allefall 15 år nå. For 9 år siden bodde det en gris i fjøset, ut over det har det vært lite med dyr her, men mye annet forskjellig. Jo, forresten, det har bodd høner her noen vintre. Familiens kaniner har stort sett bodd ute, evt i kjelleren når det har vært på det kaldeste.

Vi har jevnt over hatt dyr de siste 10 årene, i tillegg til katt, siden det siste dødsfallet i vinter, har vi hatt bare en katt - den har derimot overlevd alle de andre dyrene våre, og er 11 år i år.


Dette er, som den observante leser ser, ikke katt, men to nydelige lamunger, de kom hit på feriekoloni i går. Kopplam som skal ha melk fra flaske de nærmeste ukene, før de etter hvert skal få spise seg gode og mette på gresset rundt omkring her.


To værer er det, og det er en viss stemning i heimen for at de skal hete Phineas og Ferb. (For enn så lenge har vi et bredt utvalg Disneykanaler etc...)

Det er Storebror som er aller mest engasjert i dette prosjektet, han har ryddet rom for dem i fjøset, og er til og med klar til å stå opp og gi dem mat før skoletid fremover!


Det andre eventyret vårt begynner nå å bli rimelig konkret også. Altså prosjekt hyttebygging. Det ser ike ut til at det dukker opp noen ultimat hytte som kan kjøpes ferdig, så da blir det bygging. Vi har litt av en stabel med hyttekataloger, og trodde vel egentlig vi hadde bestemt oss for produsent...

Her er forresten et besøk på tomta i mars.


I prosessen har vi også gløttet litt på Heddahytter, men trodd at det kanskje var i overkant dyrt. Men så fant jeg ut at vi kanskje skulle sjekke priser likevel, og fikk tilsendt katalog. To dager etter tok firmaet kontakt med oss, og dagen etter det (i går) ble en representant for firmaet med på tomtebefaring! Sannelig raskt levert!


Vi kjenner nå at det er ei Heddahytte vi skal ha, det blir helt riktig for oss. Akkurat som ei hytte skal være. I tillegg til at den blir helt perfekt for tomta, og for våre ønsker.Hytta blir liggende langs midten av bildet over, knausen i forkant skal ikke røres, mens den langsgående knausen til venstre må bort.

Reguleringsplan og brosjyrer. Vi er klare som egg!


Til og med Hedda Hytter - t-skjortene er klare til bruk ;)


Ååå - dette er spennende altså!