søndag 14. desember 2008

14. desember

Å være familie...

Å være en familie vil si å gjøre ting sammen, å være snille med hverandre, å hjelpe hverandre...
Å være barn i en familie, betyr ikke å bli oppvartet av foreldre, det betyr å lære seg om livet innenfor trygge rammer. Lære seg å bli selvstendig, lære seg å møte hverdagen utenfor familien.

Å "drive" en familie er en felles jobb, alle i familien er med på administrering og drift. Ledelse og ansvar utad er det de voksne som står for, ungene får delvis ledelse og ansvar innad i familien.

Når en familie fungerer godt sammen, finnes en dynamikk som gjør at det meste glir greit, slik at det blir rom for å ta topper og bunner som dukker opp. Alle har gode og dårlige dager, og slik må det være. Når familien fungerer er det også rom for å gjøre ekstra hyggelige ting sammen, ting man har som felles referansepunkt i lang tid fremover. Når familien fungerer godt sammen vil alle føle seg bedre, og kjenne på den gode følelsen det gir at man har bidratt i fellesskapet. Og andre slipper å kjenne på at man alltid ordner og fikser, og ikke minst rydder, eller at man alltid er sur og masete...

Noen ganger er det viktig å tenke seg litt om, tenke litt på hvordan ting fungerer og hvordan man vil at ting skal fungere. Og det aller viktigste, vi må dele våre tanker og ønsker med dem det gjelder, tankelesere finnes det få av i de fleste familier!

Det var noen tanker, tredje søndag i advent.

Ny genser er nå på pinnene:

Men skjørtet må bli ferdig før jeg kommer meg over vrangbordstadiet. For av en eller annen merkelig årsak så er det utrolig tynt i lageret med pinner nr 3,5...