tirsdag 2. desember 2008

2. desember

Starter med denne oppfordringen fra Grønn Hverdag i dag:


På tide å skrive ønskeliste
Vi har vel alle opplevd å få noe vil helst ville vært foruten til jul. I Storbritannia ble det gitt uønskede gaver for 40 milliarder i fjor. En gave som havner innerst i skuffen eller rett i søpla har forårsaket like stort uttak av råvarer, vann, utslipp av klimagasser og kjemikaler som en gave som ikke kastes før den er helt utslitt.

Ønsk deg noe! Ikke svar "ingenting" eller "snille barn" når folk spør hva du ønsker deg. Foretrekker du mat på spennende krukker eller hjelp til å sy ut buksene dine? Vil du at din gave skal gå til en bistandsorganisasjon? Hvis du forteller hva du ønsker deg, er det lettere å gi bort "alternative gaver", uten å frykte hvordan den vil bli mottatt. Det å skrive en ønskeliste kan være en av de mer etiske handlingene du gjør denne julen.

Se Etiskforbruk.nos liste over alternative julegaver ...og få tips om fra tid- og opplevelsesgaver du kan ønske deg hos Grønn Hverdag.

Dagens adventskalenderrapport fra heimen kan fortelle om flax-kalender til far, hårspenner til Olleditten og lapper hvor det var skrevet ned gjemmeplasser til storungene. På plassene fant de hhv. Pellefant, Penny, Asterix og Sprint av god gammel årgang!

I går fikk jeg komme på et loft fullt av gamle stoffer og forsyne meg så mye jeg bare ville... Her er noe av resultatet: (Og forresten - damene på det loftet strikker en hel del, og tar gjerne på seg bestillinger. Jeg kan gjerne videreformidle kontakt!)