mandag 16. juni 2008

Å feire femårsdagÅ fylle fem år er ikke det samme som å feire fem år. Da husets nyslåtte femåring hadde fødselsdag, ble selskap utsatt blant annet fordi jubilanten selv var travelt opptatt med å feire andre sine bursdager. Dagen ble derfor behørig feiret tre uker på etterskudd. Så om jubilanten var kul og rolig i forhold til å fylle fem år, kan ikke det samme sies om sinnstilstanden før søndagens feiring sto for tur.

Men, da den verste ventinga var over, og gjestene begynte å ankomme, startet nok en perfekt dag for Baluba. Først noen timer med barneselskap med pølser i brød, kaker, gele, kjeks, kanelboller og muffins. Blant annet disse Postman Pat variantene med jordbærsmak.

Og selvfølgelig måtte det blåses lys. (To ganger, for fotografen var ikke klar første gang.)

Senere på dagen var det klart for familieselskap, da slo vi i tillegg til med blåbærrull. En braksuksess av en kake. Så enkel at alle kan greie den, og så god at den forsvinner på et blunk. Deler derfor oppskriften med dere her:

3 dl (5-6) eggehviter
3 dl sukker
1 pk (1/2 dl) vaniljesauspulver
100 g hakkede mandler
170 grader i ca 20 minutter

Fyll:
1/3 l kremfløte
frosne blåbær


Pisk eggehviter og sukker stivt. Rør forsiktig inn vaniljesauspulveret. Fordel marengsmassen på bakepapir i langpannen. Strø mandlene over og stek på midterste rille.
Hvelv den stekte marengsen på et håndkle på en rist. La marengsen avkjøles, men ikke for lenge. Pisk fløten til krem som bres over marengsen. Fordel bær utover. Rull kaken sammen og sett den kjølig.