Men, da den verste ventinga var over, og gjestene begynte å ankomme, startet nok en perfekt dag for Baluba. Først noen timer med barneselskap med pølser i brød, kaker, gele, kjeks, kanelboller og muffins. Blant annet disse Postman Pat variantene med jordbærsmak.
Senere på dagen var det klart for familieselskap, da slo vi i tillegg til med blåbærrull. En braksuksess av en kake. Så enkel at alle kan greie den, og så god at den forsvinner på et blunk. Deler derfor oppskriften med dere her:
3 dl (5-6) eggehviter
3 dl sukker
1 pk (1/2 dl) vaniljesauspulver
100 g hakkede mandler
170 grader i ca 20 minutter
Fyll:
1/3 l kremfløte
frosne blåbær
Pisk eggehviter og sukker stivt. Rør forsiktig inn vaniljesauspulveret. Fordel marengsmassen på bakepapir i langpannen. Strø mandlene over og stek på midterste rille.
Hvelv den stekte marengsen på et håndkle på en rist. La marengsen avkjøles, men ikke for lenge. Pisk fløten til krem som bres over marengsen. Fordel bær utover. Rull kaken sammen og sett den kjølig.