tirsdag 10. juni 2008

Middag med en smak av himmelen (eller havet...)

I dag fikk jeg disse ingrediensene...



Med dem kan man lage verdens beste suppe. Jeg fikk den servert hos ei hyggelig dame for ganske nøyaktig ti år siden i disse dager. Den kalles Malaysisk rekesuppe, og ved å følge denne oppskriften:

1 stor løk kuttes og surres i olje i en kjele
Tilsett
1 ss karri
2 fedd hvitløk
1 boks tomater og
0,5 liter grønnsaksbuljong
La koke i 15 minutter

Tilsett
3 dl fløte
1 boks fersken (delt i terninger) med kraft
Kraft fra en boks reker
Varm opp til kokepunktet
Smak til med salt

Server med finsnittet kinakål og reker og dryss over med revet hvit ost. Varm baguetter til.

blir resultatet slik:



Mens vi venta på at middagen skulle bli ferdig, tok Sprellemann seg en runde med kamera. Et lite utvalg viser henne selv og Baluba da de var 14 mnd, Sprellemann sitt broderi og fotografen selv.