fredag 5. august 2011

Runa trenger litt hjelp til å hjelpe

Vi er så små, så små i denne verden, og innimellom blir jeg overveldet av alt som ikke er som det bør være, sammen med en følelse av å kunne gjøre så lite. Men hvis alle sammen bare gjør litt, for noe kan vi vel alltids gjøre, så må det vel hjelpe?

Sultkatastrofen på Afrikas Horn er en situasjon som er så voldsom at det ikke kan beskrives. Heldigvis kan vi gjøre noe. Heldigvis er det organisasjoner som som representerer oss, og som, ved hjelp av våre penger, kan  gjøre en forskjell.

Tiåringer i Norge har generelt det de trenger og vel så det, men det er ikke sikkert de har så mye egenkapital. Derimot har de evnen til å bidra på sin egen måte. Sprellemann sin måte er å bruke noen timer av en feriefredag til å sy to puter. Putene skal auksjoneres bort, og pengene går uavkortet til Unicefs arbeid på Afrikas Horn.


Auksjonen foregår på mamma (min) sin facebookprofil, og er åpen til i morgen, lørdag 6. august kl.20.00. Hvis du ikke er venn med meg på facebook, kan du legge inn bud på e-post til meg (annegretesand (at) hotmail.com). Jeg vil oppdatere kommentarfeltet her med budene etterhvert.

Sprellemann har etter hvert blitt trygg på symaskina, og hun syr putene nesten helt uten hjelp nå.


Stryking er også nødvendig for å få putene fine.


Innerputen (følger ikke med) er på 50x50 cm. Putene lukkes med konvoluttåpning bak.
Den blå puta er dekorert med et rosa hjerte og rosa bånd med prikker.


Den hvite puta har fått et hjerte sydd av rosa kroklisse. Mønsteret er det samme (men mye mindre) som på den blå puta.


Vi synes dette er en fin måte å hjelpe på, og håper at noen vil hjelpe oss å hjelpe.

Det er ikke helt tilfeldig at det er puter Runa har sydd. I løpet av den siste måneden har vi tre største damene her i huset sydd en del puter etter initiativ fra forumet "Vi syr". Her har det vært en sommerkonkurranse, til sammen har vi deltatt med 7 puter her. Nå er det finalerunde på forumet, en vinner (av en smaskin) skal stemmes fram ut fra ti finalister. Jeg og Baluba (Helga) er representert med hver vår pute i finalen, så er du medlem på Vi syr, så kan du gå inn og stemme på puten du liker best.