tirsdag 3. august 2010

Memory Lane

Det å sette istand mørkloftet førte til at mye måtte flyttes på, ettersom mørkloftet hadde vært et perfekt lagersted i 110 år. Nå skal vi begynne å få saker og ting tilbake på nye steder, og da dukker det jo opp diverse. Blant annet litt strikketøy jeg har begått i tidligere tider. Her kommer noe av det:
Denne kjolen er strikket for ca 9 år siden, tenker jeg, den er til Sprellemann i str 1-2 år. Mønsteret og garnet er fra Rauma. I mønsteret skulle det broderes en sol på brystet på kjolen, men jeg synes den ble penere uten. Denne har alle tre jentene brukt.


Denne genseren er strikket i garn fra Gjestal, vil tro mønsteret også er fra Gjestal. 99% sikker på at garnet er kjøpt på Bogerud på Ullevål Stadion for 13-14 år siden. Genseren ble strikket til Storebror, og er i ca 2 årsstørrelse.


En topakk. Storebror var svært glad i Sesam Stasjon i sine yngre dager, da trengtes det en genser med Max, Alfa og Bjarne. Mønster og garn fra Dale. Mange farger ga mye restegarn, så den andre genseren er restegarnsgenser, mener jeg brukte et annet mønster fra Dale som utgangspunkt her. Kanskje disse er ca 11 år gamle? Str 4 år. Det hører med til historien at genseren ganske raskt ble vokst ut av, så Svigermor fikk strikket en maken en i størrelse 6 år.


Enda en topakk, også fra Dale. Disse er strikket til to tvillingnieser. Ettersom niesene er større enn alle tre jentene her i huset, kom de i retur da de var vokst ut av der. Jentene her har ikke brukt dem så mye, men kanskje Olleditten kommer til å bruke dem mer, Ole Brum-fan som hun er. Størrelsen er ca 4-5 år.


Siste produkt denne gangen. En genser i bomull, muligens Mandarin Petit. Denne er i str 3 år, omtrent, og ble strikket til Sprellemann for ca 7 år siden. Også her ble det mye restegarn, det ble brukt til å strikke dukkeklær. Olleditten har brukt denne en del i vinter.


Vi har hatt besøk fra min Bror og hans Kjære i noen dager nå, det er stor stas, og veldig hyggelig. Vi tok dem blant annet med på en kantarellspionasjetur. Fant da litt kantareller også, men vi var nok litt tidlig ute ;) Uansett godt med pizza med ferske kantareller på! Lokalkjente vil kanskje se hvor vi fant kantarellene også?