fredag 13. august 2010

Osean av plagg...


Bak oss ligger alt vi kastet av. Plaggene fra våre frenetiske liv. Gensere, sokker, bukser, vekk med dem. Haugen vokser. Det ligger et osean av plagg der. Tapte skall, fjerne drømmer, glemte øyeblikk. Klærne er våre liv. Klærne er vår hukommelse. Det er nå du skal snu deg. Gripe tilbake. Holde det frem på nytt. Det bor et eventyr i ruinene av våre liv.

Dette er, etter hva jeg kan forstå, skrevet av Vetle Lid Larssen. Utrolig godt skrevet, og hentet fra dagens nyanskaffelse: "Såpe" - en av Frelsesaemeens bøker. Ikke en ny bok, men en bok jeg mistenker jeg skal bli god venn med. Er tidvis også god venn med boka "Kraft" fra samme armé!

Det er varmt i Trøndelag - det liker vi. Så varmt at Kjære og undertegnede sitter ute på platten sin. I påvente av penger, tiltakslyst, prosjektering etc. (målet er en veranda med tak over), så oppholder vi oss ute på platten med et partytelt over. Her er det fint å drikke vin og bedrive diverse datagreier ;)


I kveld tok vi med oss jentene i elva. Mange fine badeplasser i elva, men vi har selvfølgelig en "fast" en. Guttene og noen kompiser var forøvrig et annet sted litt lengre ned.

Olleditten er en stjerne, elsker vann, men strømmen ble litt skummel. Storesøster Sprellemann har alle gode intensjoner, men prosjektet ble ikke helt gjennomført.


Samme Olleditt er en stjerne på land også.


Baluba storkoser seg i vann, gjerne med dykkermaske og snorkel - men armringene er fremdeles på. I dag var det duket for litt svømmetrening, og hvis hun bare lukker munnen og slutter å rope, så er nok tillelen "Svømmende" innen rekkevidde.


Sprellemann derimot, hun svømmer som en fisk, over og under og rundtomkring. Men så er jo hun et par år eldre også.


Mor selv hadde også et lite bad, men synes det er like fint å sitte på land og kikke på, med en kopp kaffe og litt strikking. Dette er en del av mitt hemmelige prosjekt, men også et ledd i "stæsjbustingen" min. Fremdeles lammeullsgarn fra Rauma, som fremdeles er et herlig herlig garn. Nok en gang: Tusen takk, Lise.


Nå skal vi kose oss her ute på platten, høre en og annen strofe fra Jahn Teigen, før det blir bysse lalle. I morgen er det klart for bryllup!