søndag 4. juli 2010

Skikkelig ferie

Som lærer så er ferien forlenget med avspasering i tillegg, og det er finfint. Man trenger faktisk litt tid å puste ut på. Det tar sin tid  å roe ned kropp og hode etter et intenst skoleår. Kjære har alltid tatt ferie hele juli, det er knallfint, og det er da det er skikkelig ferie i huset. I år startet vi ferien med tre dager på hytta, og sannelig så kom ikke sola også mens vi var på tur oppover! Fredag "morgen" gikk jeg ut og hekla videre på Babette. Lappehaugen vokser nå. Har et sted mellom 50 og 60 lapper.


Og nå ser jeg at jeg buør snu arbeidet for hver runde, for at det skal bli likt på begge sider... men det får bli ved en senere anledning.

Hytta ligger langt utenfor allfarvei (det kan du se mer om her), sommers tid er det ca 3,5 km å gå til fots. Olleditten gikk opp (og ned) for første gang.


Vi to tok det pent og pyntelig, men hadde bare en liten pause, der møtte vi denne øyenstikkeren. Turen vår tok 1,5 timer.


Alle som har en viss kjennskap til trøndervåren og -sommeren, skjønner at badetemperaturen i fjellet ikke er all verden, men fredag var det såpass varmt at de fleste i familien måtte bade likevel. Her et knippe badenymfer.


Hytta vår er ikke stor, og den har vært mindre. Sommeren for 7 år siden (Baluba var baby) fikk vi bygget på med en gang, et soverom og en hems. Vi var ganske raskt ute med å få på grunning på veggen, men har ikke fått på maling enda, av forskjellige grunner. Men nå, nå har det i allefall kommet maling på alle ubehandlede vegger (med unntak av tømmerveggen som fremdeles ikke har fått bordkledning... Nå gjenstår at alt faktisk får samme rødfarge(!), før strøk nr to også kanskje er på sin plass.

... og ferien er fremdeles ung... Og jeg har hodet fullt av strikkeprosjekter...